A hét ajánlata

Meleg tea ;)

2008/06/03

Macikapitány ajánlata a 23. hétre

(Ezen hosszú post alatt van egy másik szintén hosszú post, ami szintén új, azt is tessék megnézni!)

Ez itten egy kísérleti próbálkozás lesz, tv műsorokat fogok ajánlani, most erre a hétre. Ha minden jól megy péntekenként említek meg pár műsort amit a hasonszőrűek érdekesnek találhatnak a következő héten. Az ajánlott műsorok száma a programtól és a blogolási kedvemtől fog függni. Meg majd gondolkodom valami frappáns címen is hozzá:)
Erre a hétre csütörtöktől fogok műsorokat ajánlgatni. Nos akkor lássuk a medvét (oh ooh ennek több rétege is van!:) Hűű de jó vagyok :D )

Csütörtök

RTL Klub 11.35 Ókori magánynyomozó; Remek kis film Bryan Brown-nal (Trükkös halál; Tai Pan) a főszerepben. Régebben láttam és meglepően jó volt, amolyan film noir paródia. Szándékomban áll felvenni, úgyhogy fenn áll a lehetősége, hogy lesz róla egy hosszabb post is. Majd...

Film+ 22.55 A remény rabjai; Fantasztikusan jó film Tim Robins és Morgan Freeman főszereplésével, egy ártatlanul elitélt emberről és börtönbéli barátaitól. A mellékszereplők is kiválóak. Aki még nem látta szégyellje magát.

Péntek

HBO 2 18.00 Szuperman visszatér; A Man of Steel, Amerika elsőszámú szuperhőse visszatér, hogy kiossza a gonoszokat és még mindig egy szemüveg mögött bujkál... Nem volt rossz film, de nekem leginkább Kevin Spacey Lex Luthor alakítása miatt tetszett.

Duna tv 19.00 Enigma; Nem túl bonyolult történetű, de azért érdekes kémfilm a második világháború időszakából. Helyenként izgalmas volt, helyenként nem. Az egyszer nézhető kategóriába tartozik.

Film+ 21.10 Az utolsó emberig; Az Egy maréknyi dollárért jobb minőségű remakje. A minden ugyanolyan, kivéve, hogy a Clint Eastwood helyett Bruce Willis osztja a golyókat és kb. valamikor a 20-30-as évek táján. És még Christopher Walken is játszik benne!

Zone Europa 22.05 Hegylakó; Csak egy maradhat! szól a mondás és a filmben mindent meg is tesznek ezért. Végül is csak egy marad, egészen a következő részig amit egynél többször nem érdemes megnézni. Akkor már inkább a Hegylakó sorozatot szerezd be valahonnan. Vagy a harmadik - negyedik részt. A többit felejtsd el; a másodiknak semmi értelme a többi film függvényében és amúgy is szar, az 5-dik részre meg pénz mellett jó forgatókönyv sem jutott. Nagy csalódás volt:( Korábban nem szerettem Christopher Lambert-et, de azóta kibékültem vele.

Szombat


AXN 08.00 Csillagkapu; A kedvenc sci-fi sorozatom, minden részt láttam, még az Atlantisból is. Vasárnap szintén nyolctól szintén két rész. Érdemes felkelni.

m2 16.30 Meztelen diplomata; Rejtő Jenő (egyik kedvenc íróm) Vesztegzár a Grand Hotelben című regényének '63-as feldolgozása, ami nem is sikerült rosszra. Mindig ügyeljünk arra, hogy csomagoljunk alibit, és legyen szisztémánk!

TV2 23.10 Gépállat SC; Egy kellemes kis vígjáték börtön fociról Vinnie Jones (A ravasz, az agy... , Tolvajtempó) főszereplésével. Egy régebbi film remékje ez is, azt nem láttam, de ez jó volt.

Vasárnap

RTL Klub 09.25 Inuyasha; A kutyafülű féldémon és az időutazó iskolás lány kalandjai a feudális japánban. Anime, mi más:). Nem számítóm a legjobban tetszők közé, de azért izgalmas, vicces és érdekes . És ha jól emlékszem a magyar szinkron sem volt szörnyű.

RTL Klub 16.30 Vissza a jövőbe; Marty McFly és a kissé bogaras Dr. Brown kalandjai a múltban, jelenben és jövőben. Klasszikus sci-fi, fanoknak kötelező. Christopher Lloyd fantasztikus.

Film+
19.30 A három testőr; Az egyik legjobb feldolgozása Alexandre Dumas klasszikus történetének, parádés szereposztással. (Huh ez nagyon semmitmondóra sikerült... azt hiszem jelentkezhetnék a tv újsághoz ismertető írónak.)

Zone Europe 21.50
A rózsa neve; A hallhatatlan (azt is játszott:) Sean Connery nyomoz egy kolostorban. Jó film, jó szereplőkkel és érdekes történettel. Umberto Eco műve alapján.

Viasat 3 23.05 Stephen King: Langolierek - Az idő fogságában, első rész; A könyvet nem olvastam, de ez is azon filmek közé tartozik, amelyet fiatalabb koromban a lefekvési idő után, titokban néztem valamelyik német adón. Nem sokat értettem belőle, de izgalmas volt. Azóta láttam magyarul is, és bár vannak jobb Stephen King feldolgozások, a varázsából semmit nem vesztett (számomra).

Ez lenne erre a hétre a nézni való, bár több műsor is üti egymást. Ezen kívül felteszek a hét idézete alá egy Hét ajánlata featuret, amiben egy kiemelt film címét, vetítési helyét és idejét fogom közölni. Valószínűleg lesz, hogy csak azt fogom frissíteni...

Nincsenek megjegyzések: